Zlínská juniorka nejtěsnějším rozdílem porazila rivala Kometu Brno

Junioři PSG Zlín nastoupili ke svému zápasu v oslabené sestavě a s vědomím prohraného derby ze začátku září na ledě Brna. Zlínští mladíci se však semkli a předvedli parádní týmový výkon, který nakonec vedl k těsnému vítězství 3:2. Za Zlín se postupně trefili Procházka, Miko a Fryšara, všechny tři body tak zůstaly na domácím ledě.
9.kolo, pá 30.9.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
3:2
(1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Procházka (Stiksa, Fryšara), 40. Miko (Horváth, Václavek), 57. Fryšara (Váňa, Stiksa) – 31. Ferda (Novák, Mlynář), 52. Furch (Mlynář). Rozhodčí: Michal Vengřín - Petr Blaha, Leon Wesley. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65.

Huf – Augustin, Váňa, Procházka, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Kenša, Miko, Václavek, Bainar, Strmiska, Stiksa, Horváth

Dostál – Trnka, Furch, Sedláček, Zábranksý, Král, Kabelka, Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, horký, Mlynář, Hroudný, Kratochvíl, Ferda, Jajcay

Hosté začali první třetinu hodně aktivně, do úniku se dostal Lukáš Horký, jeho nájezd však dokázal zneškodnit Daniel Huf. Brno bylo ze začátku lepším týmem, ale vinou napadení Adama Gajerského šli hosté ve čtvrté minutě zápasu do čtyř. Hned ze začátku přesilové hry Zlína však vystihl rozehrávku Luboš Horký, který zkusil překonat Hufa bekhendovým blafákem. Huf ovšem předvedl skvělý zákrok a udržel svůj tým nad vodou. Zlínským se úvodní přesilová hra nepovedla, ale hned o pár minut později dostali šanci k reparátu, který složili úspěšně! Od modré vystřelil Petr Procházka, jeho střelu tečoval jeden z obránců Komety a Dostál byl bezmocný. Hra se po vstřeleném gólu poněkud uklidnila, hrálo se především ve středním pásmu, kde hráči bojovali o puk. Když se v patnácté minutě zjevil Robert Havlát sám před Hufem, mnohým fanouškům Zlína zatrnulo. Daniel Huf však potvrdil své dobré rozpoložení a poradil si i s touto šancí. Do šaten se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí PSG.

Druhá třetina začala dobrou hrou zlínských mladíků, kteří přehrávali svého soupeře. Odměnou jim za to byla šance Kenši, který však bekhendem nedokázal trefit odkrytou bránu. Zlínu se nepodařilo využít svůj úvodní tlak a tak přišel trest. Kometa využila skrumáže před bránou, ve které se nejlépe zorientoval Radim Ferda, jenž z bezprostřední blízkosti pokořil Daniela Hufa. Druhá třetina pak byla opět velmi vyrovnaná, ale šest sekund před sirénou se po ose Jan Václavek – Lukáš Horváth – Petr Miko prosadil poslední jmenovaný a Zlín tak opět odcházel do šatny s jednogólovým náskokem.

Třetí třetina se stejně jako předchozí části utkání nesla ve vyrovnaném duchu, větší šance jsme se dočkali až v její druhé části a hned z toho byl gól. Michal Furch z velkého úhlu prostřelil do té doby výborně chytajícího Hufa. Hostující tým vstřelená branka nabudila, ale pět minut před koncem po zbytečném faulu Horkého, šli do čtyřech, což Zlín potrestal. Po výborné kombinaci se ke střele dostal Štěpán Fryšara, jenž už měl lehkou úlohu. Brno sice ke konci hodně tlačilo, ale na gól už to nestačilo.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Jsme spokojení, byl to výborný hokej. Bylo to těžké utkání proti Kometě, která je skvělý soupeř. Vážíme si toho, mančaft se semknul, a i přes to, že je nás málo, tak to kluci to ubojovali, jsme rádi za tři body.

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Já si myslím, že to utkání rozhodla poslední přesilovka. Ta branka rozhodla, to byla ta branka navíc. Bylo to vyrovnané, bojovné, my jsme spálili poměrně dost šancí, ale rozhodla to ta poslední branka.